Iskalnik po strani
Zgoraj navedene podatke bo Elektro energija kot upravljavec obdeloval za namene izvajanje aktivnosti na vašo zahtevo (priprava informacij, ponudb, ipd) pred sklenitvijo pogodbe, za izvajanje pogodbe, za izpolnitev zakonskih obveznosti Elektro energije ter zaradi zakonitih interesov, med katere spadajo tudi neposredno trženje in posredovanje osebnih podatkov vključno z obdelavo družbam, ki so z upravljavcem povezane (naštete na spletni strani www.gen-i.si). Vse zakonsko zahtevane informacije v zvezi z obdelavo osebnih podatkov Elektro energija zagotavlja v Pogojih varstva osebnih podatkov in Pravilih o piškotkih.
Spremljaj in urejaj pogodbo

Obvestila


Zagotovite si lasten vir električne energije iz obnovljivih virov energije

Če bo naprava za samooskrbo pravilno dimenzionirana, lastnik naprave praktično ne bo imel stroškov z električno energijo, saj jo bo na letni ravni proizvedel toliko, kot jo bo tudi porabil. Edini strošek, ki ostane za lastnike naprave je strošek omrežnine, ki je vezan na odjemno mesto (obračunska moč).


V javni obravnavi je predlog Uredbe o samooskrbi z električno energijo iz obnovljivih virov energije (OVE). Bistvo uredbe je, da proizvajalec električne energije iz OVE proizvaja električno energijo za lastne potrebe. Lastniki naprav za samooskrbo bodo prejeli na leto samo en račun za električno energijo, ki bo upošteval razliko med porabljeno in proizvedeno električno energijo. Če bo naprava za samooskrbo pravilno dimenzionirana, lastnik naprave praktično ne bo imel stroškov z električno energijo, saj jo bo na letni ravni proizvedel toliko, kot jo bo tudi porabil. Edini strošek, ki ostane za lastnike naprave je strošek omrežnine, ki je vezan na odjemno mesto (obračunska moč). 

Uredba o samooskrbi z električno energijo določa: 

  • ukrepe za spodbujanje samooskrbe z električno energijo iz OVE,
  • pogoje za priključitev naprave za samooskrbo z električno energijo iz OVE,
  • varnostne zahteve,
  • način obračunavanja oddane in prevzete električne energije,
  • administrativni postopek za priključitev naprave na notranjo inštalacijo stavbe. 

Da se bo sistem samooskrbe uvajal postopoma, je postavljena letna kvota moči naprav, ki se bodo lahko priključile na ta način, in sicer 10 MVA. Poleg tega je omejena nazivna moč naprave na 11 kVA

Predlagana uredba še ni dokončno sprejeta, vendar bistvenih elementov verjetno ne bodo več spreminjali, zato je sedaj pravi čas, da razmislite in se odločite za svojo sončno elektrarno, ki vam bo prihranila veliko denarja in omogočila neodvisnost od električnega omrežja

Vse informacije v zvezi z uredbo in postavitvijo naprave za proizvodnjo električne energije smo vam na voljo na e-naslovu info@el-ove.si ali na telefonski številki 01/56 57 500.


NA SEZNAM
Naroči se na obveščanje o izklopih
Bodite obveščeni o izklopih na omrežju preko SMS sporočil ali po elektronski pošti. Naročite se še danes.
NAROČI ZDAJ